Υλικά

  • Pastry Mix (μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη)
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ.δάκρυα σοκολάτας
  • 1αυγό
  • 50 γρ.βούτυρο
  • 50 γρ.σπασμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  • 10 γρ.κακάο
  • 5 γρ.baking powder
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και μία κουταλιά από το μείγμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψουν

Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το υπόλοιπο μείγμα αλεύρου, το κακάο, το αλάτι και το baking powder

Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα σταδιακά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και το σπασμένο φουντούκι ή αμύγδαλο

Κατόπιν βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη μορφοποιούμε σε σχήμα κυλινδρικού μπαστουνιού με διάμετρο περίπου 4cm και κόβουμε με τα δάχτυλά μας το μπαστούνι ανά 3cm περίπου φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια

Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο (ώστε να απλώσουν λίγο)

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα για 10-12’ περίπου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)