Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μήλα πολτοποιημένα χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια τους (1 ½ μήλο περίπου)
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

  • 1 μήλο σε φέτες
  • ελάχιστη κανέλα
  • λίγα επιπλέον καρύδια

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα μήλα, την κανέλα και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Ανακατεύετε τον σιμιγδαλένιο χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τελευταία στιγμή προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε χαμηλή φόρμα ή ατομικά φορμάκια και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο. Πριν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρετε και τον διακοσμείτε με μερικές φέτες μήλου.

Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα τον χαλβά, επιπλέον καρύδια και σερβίρετε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)