Υλικά

  • Φύλλο κρούστας
  • 250γρ Βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 1,5lt φρέσκο γάλα
  • 140γρ ρυζάλευρο
  • 60γρ κορν φλαουερ
  • 300γρ ζάχαρη
  • 2 Βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Φλούδα λεμονιού
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού
  • Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα

Εκτέλεση

Για το γαλακτομπούρεκο:

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Ρίχνουμε στο ρυζάλευρο σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα ταψί, τα βουτυρώνουμε με βούτυρο Lurpak και βάζουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει.

Στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και βουτυρώνουμε με βούτυρο Lurpak. Τοποθετούμε το γαλακτομπούρεκο σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 90’.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά για 4 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ρίχνουμε όλο λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Το αφήνουμε να απορροφηθεί πριν το σερβίρισμα.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!