Εκτέλεση

Καθαρίσουμε και πλένουμε τα λαχανικά.

Σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι & τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε.

Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10΄σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα φέτας.

Προσθέτουμε πιπέρι, άνηθο και αλάτι.

Σε μακρόστενο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος. Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις.

Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40΄, ώσπου να κάνει κρούστα.

Λαζάνια με σπανάκι

Υλικά

  •  500g λαζάνια

  • 1kg σπανάκι χοντροκομμένο

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • ½ cup λιαστές ντομάτες ξεπλυμένες ψιλοκομμένες

  • 2 ντομάτες τριμμένες

  • 1L γάλα 1,5% λιπαρά

  • 150g τυρί φέτα χαμηλή σε λιπαρά

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

  • Αλάτι & πιπέρι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)