Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για δώδεκα ώρες.
Τις δύο τελευταίες, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα.
Ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε τη πάριζα χωρίς λάδι.
Σε ένα πήλινο σκεύος, βάζουμε τα ρεβίθια, μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για τριάντα περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε στο πήλινο, προσθέτοντας τη πάριζα, το τυρί και τον μαϊντανό.