Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για δώδεκα ώρες.

Τις δύο τελευταίες, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα.

Ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε τη πάριζα χωρίς λάδι.

Σε ένα πήλινο σκεύος, βάζουμε τα ρεβίθια, μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για τριάντα περίπου λεπτά.

Σερβίρουμε στο πήλινο, προσθέτοντας τη πάριζα, το τυρί και τον μαϊντανό.

Ρεβίθια στο φούρνο με πάριζα και φέτα

Υλικά

  • ½ kg ρεβίθια

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

  • 2 κρεμμύδια

  • 100g πάριζα 0-3% λιπαρά

  • 150g τυρί φέτα χαμηλή σε λιπαρά

  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • Αλάτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

"Δοκιμάστε να βάλετε λίγο κουκουνάρι, θα γίνει υπέροχο!"

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!