“Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες τροφές για υγιείς αρθρώσεις;„

Μια σωστή διατροφή σάς βοηθάει να διατηρήσετε την υγεία των οστών και των αρθρώσεών σας. Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή είναι η ιδανική επιλογή, υποστηρίζει η αθλητική διατροφολόγος Νάνσι Κλαρκ.

«Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο που θα τρώμε πιο φυσικά, τρόφιμα που είναι πιο κοντά στη γη και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και τα τρανς λιπαρά που αυξάνουν τη φλεγμονή» υποστηρίζει η Κλαρκ.

Ποια τρόφιμα είναι λοιπόν κατάλληλα για την υγεία των αρθρώσεων;

Κόκκινες πιπεριές: είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο είναι μέρος του ίδιου του χόνδρου, των τενόντων και των συνδέσμων, έτσι ώστε οι αρθρώσεις να είναι πιο ανθεκτικές.

Κουρκουμάς: είναι πλούσιος σε κουρκουμίνη, η οποία διαπιστώθηκε μετά από μελέτες ότι ανακουφίζει από τους πόνους στα γόνατα.

Βρόμη: βοηθά στην ενίσχυση των οστών και των μυών, δυναμώνοντας τις αρθρώσεις.

Σολομός: έχει ασβέστιο και βιταμίνη D και βοηθά τα οστά σας να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Ο σολομός είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην αποφυγή της φλεγμονής.

Κεράσια: παίρνουν το πορφυρό χρώμα τους από φυτικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυάνες. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φρέσκα κεράσια και ο χυμός κερασιού είναι δυνατό να περιορίσουν τη φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Πηγή : https://www.onmed.gr/diatrofi/story/370778/poies-einai-oi-katalliles-trofes-gia-ygieis-arthroseis-pics

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!