Εκτέλεση

Χωρίστε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, αφαιρέστε την πέτσα και βάλτε τον σε νερό να ξαλμυρίσει.

Αφήστε τον 12 ώρες. Στο διάστημα αυτό, αλλάξτε το νερό 3 – 4 φορές. Στραγγίστε τον μπακαλιάρο και αφαιρέστε τα κόκαλα.

Ρίξτε τα πράσα σε αλατισμένο νερό που βράζει, σκεπάστε κι αφήστε τα να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα καλά.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, ρίξτε μέσα τα πράσα, το σέλινο και την πιπεριά και σοτάρετέ τα, ώσπου να μαραθούν.

Προσθέστε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέστε το ρύζι, αραδιάστε στην επιφάνεια τα καθαρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και 1/3 κούπας ζεστό νερό.

Σιγοβράστε το φαγητό 20′.

Ραντίστε το με το χυμό λεμονιού, πασπαλίστε το με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το αμέσως.

Μπακαλιάρος πρασοσέλινο

Υλικά

  • ½ kg μπακαλιάρο παστό

  • 8 πράσα, σε κομμάτια μπουκιάς

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα

  • 3 κλωνάρια σέλινο

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 2 ντομάτες

  • Αλάτι & πιπέρι

  • ¼ cup ρύζι

  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!