“Αναπάντεχες συμβουλές γιατρών για καλύτερο βραδινό ύπνο„

Έρευνα του 2017 στην Αυστραλία έδειξε πως η αϋπνία επηρεάζει 4 στους 10 ενήλικες Αυστραλούς. Ειδικοί έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις απόψεις τους στο θέμα και κάποιοι έχουν μάλιστα και μερικές πρακτικές συμβουλές.

Όπως η Lisa Artis του βρετανικού Sleep Council, που μας λέει πως ένα μικρό κομμάτι τυρί τσένταρ πριν πάμε στο κρεβάτι είναι ανέλπιστο βοήθημα! Τα γαλακτοκομικά περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα θρεπτικό συστατικό που σε ρίχνει για ύπνο. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση του άγχους και σταθεροποιεί τις νευρικές απολήξεις του εγκεφάλου.

Ο Andrew Weil, γιατρός του Χάρβαρντ που ειδικεύεται πια στις ολιστικές θεραπείες, πιστεύει πως έχει αποκωδικοποιήσει τα μυστικά του Μορφέα με μια πολύ απλή τεχνική. Μια μέθοδο αναπνοών που εγγυάται πως κοιμίζει τον κόσμο μέσα σε ένα λεπτό. Αποκαλεί τη μέθοδό του «4-7-8» και είναι εδώ για να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την αϋπνία. «Επικεντρώνοντας την προσοχή σου στις αναπνοές και χωρίς να κάνεις τίποτα για να τις αλλάξεις, μπορείς να μετακινηθείς προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης», λέει αναλύοντας τα τέσσερα βήματα της προσέγγισής του. Κλείνουμε τα μάτια και εισπνέουμε ήρεμα από τη μύτη μετρώντας μέχρι το τέσσερα. Κρατάμε την αναπνοή μας μετρώντας νοητά μέχρι το εφτά. Και μετά εκπνέουμε εντελώς από το στόμα μετρώντας ως το οχτώ. Αυτός είναι ένας κύκλος αναπνοής. Eπαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές, ώστε να έχουμε τέσσερις κύκλους. Μέχρι τότε πρέπει να έχουμε αποκοιμηθεί γλυκά…

H διαιτολόγο Sharon Natoli μας προτρέπει να τρώμε αυγά στο βραδινό αν θέλουμε να κοιμόμαστε περισσότερο και καλύτερα. Γιατί τα αυγά λέει λειτουργούν ως φυσικό καταπραϋντικό, καθώς τα ασπράδια των αυγών βοηθούν το σώμα να προετοιμαστεί για τον ύπνο παράγοντας μελατονίνη, η οποία φέρνει αυτό το αίσθημα της νύστας.

Πηγές : http://medicalnews.gr/symvoules-kalyteros-ypnos/

http://medicalnews.gr/giatros-pos-na-koimasai/

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: