Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από την προηγουμένη τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, το οποίο και αλλάζουμε 2-3 φορές. Την επομένη τα στραγγίζουμε.

Τα βράζουμε σε άφθονο νερό για περίπου 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους και τα αλατίζουμε.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσει λίγο.

Αλέθουμε στο multi τα ρεβίθια με ½ φλιτζάνι από το ζωμό τους και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο μέχρι ο πουρές να έχει ωραία υφή, χωρίς να είναι νερουλός.

Προσθέτουμε στον πουρέ όλα τα υλικά εκτός από την κάππαρη και το μισό σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον πουρέ να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα αρώματα..

Πουρές ρεβιθιών

Υλικά

  • 250g ρεβίθια

  • 2 κ.σ. σουσάμι

  • 1-2 σκελίδες σκόρδου,πολτοποιημένες

  • 1 κ.σ. κάππαρη

  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • 1 κ.γλ. κύμινο

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1-2 κ.σ. φύλλα δυόσμου

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • 1 κ.γλ. μπούκοβο

"Δοκιμάστε να βάλετε λίγο κουκουνάρι, θα γίνει υπέροχο!"

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)