Εκτέλεση

Πλένετε τις γαρίδες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Τις στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν λίγο τις καθαρίζετε αφαιρώντας τα κελύφη τους. Κρατάτε 3-4 γαρίδες ακαθάριστες για το γαρνίρισμα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το τυρί και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν δεμένη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Γαρίδες με λευκή σάλτσα

Υλικά

  • 1 kg γαρίδες μεγάλες

  • 100ml λευκό ξηρό κρασί.

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο.

  • 180ml κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά

  • 80g τυρί χαμηλό σε λιπαρά τριμμένο

  • Αλάτι & πιπέρι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!