Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα βερίκοκα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και ανακατέψτε το μείγμα.

Σε άλλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά και τη βανίλια για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέστε στα αυγά το μείγμα με το αλεύρι, τα καρύδια και τα βερίκοκα και ανακατέψτε (χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας) πολύ καλά.

Ψήστε σε στενόμακρη φόρμα για κέικ (αφού τη βουτυρώσετε και βάλετε στο πάτο λαδόκολλα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για 60-75 λεπτά.

Κέικ με βερίκοκα,σταφίδες και καρύδια

Υλικά

  • 100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/4 κ.γλ. σόδα

  • 1/4 κ.γλ. baking powder

  • ½ κ.γλ. αλάτι

  • 160g καστανή ζάχαρη

  • 300g καρύδια χοντροαλεσμένα

  • 150g αποξηραμένα βερίκοκα

  • 100g σταφίδα ξανθή

  • 3 μεγάλα ή 4 μέτρια αυγά

  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)