
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες στα δύο στο μάκρος σαν βαρκούλες. Τα τοποθετούμε σε ταψί που να μπορεί να σκεπαστεί και τα χαράζουμε πάλι στο μάκρος.
- Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και βάζουμε στη σχισμή σε όλα τα κολοκύθια. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι σε όλα.
- Βάζουμε το ταψί σκεπασμένο στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε μίγμα με τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη και την καυτερή. Απλώνουμε το υλικό πάνω στα κολοκυθάκια και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε όλα.
- Ψήνουμε σκεπασμένα για άλλη μισή ώρα.
Κολοκυθάκια και μελιτζάνες ψητά με φέτα
Υλικά
6 κολοκυθάκια
6 μελιτζάνες
Σκόρδο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικό)
150g φέτα χαμηλή σε λιπαρά
1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι