Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C στη ρύθμιση πάνω-κάτω, στους 160° C στον αέρα και στην ένδειξη 4 στον φούρνο υγραερίου. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες για cupcakes σε ένα σκεύος με 12 θέσεις και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και την Hellmann’s Light σε ένα μπολ.
- Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, γεμίζουμε τις θήκες στο σκεύος και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν σε σχάρα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα cupcakes με νιφάδες σοκολάτας ή με άλλα διακοσμητικά.