Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C στη ρύθμιση πάνω-κάτω, στους 160° C στον αέρα και στην ένδειξη 4 στον φούρνο υγραερίου. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες για cupcakes σε ένα σκεύος με 12 θέσεις και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και την Hellmann’s Light σε ένα μπολ.
  3. Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, γεμίζουμε τις θήκες στο σκεύος και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν σε σχάρα.
  5. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα cupcakes με νιφάδες σοκολάτας ή με άλλα διακοσμητικά.

Cupcakes με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική

  • 4 μεσαία αυγά

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 10 κ.σ. Hellmann’s Light

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 150 γρ. Flora με βούτυρο

  • 150 γρ. Φυστικοβούτυρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)