“Χρησιμοποιούμε Ελληνική Ρίγανη!„

Η ελληνική ρίγανη πέρα από ένα εξαιρετικό μυρωδικό που δίνει γεύση στα φαγητά, αποτελεί και ένα σύμμαχο για την καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων όπως η θυμόλη, και η καρβακρόλη, ουρσολικό οξύ, νισίνη, β-καροτίνη, και σίδηρο, που δίνουν τις παρακάτω ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό:

Έντονη έντονη αντιμικροβιακή δράση ακόμα και σε παθογόνα μικρόβια όπως το Salmonella Enteritidis και το Escherichia coli

Έντονη αντιμυκητιακή δράση και μάλιστα απέναντι σε μύκητες που προκαλούν παθογένεια

Έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να παίζει προστατευτικό ρόλο απέναντι σε πολλές μορφές καρκίνου

Προστατευτική δράση απέναντι στη Νόσο Alzheimer

Βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του προστάτη

Αποτελεί πηγή σιδήρου και έτσι μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη σιδηροπενικής αναιμίας σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού

Περιέχει β-καροτίνη, μια πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α, η οποία
είναι απαραίτητη για τη νυχτερινή όραση, τη σωστή σύνθεση των οστών και έχει αντιοξειδωτική δράση

Περιέχει φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Χρησιμοποιούμε λοιπόν τη ρίγανη τόσο ως καρύκευμα όσο και ως αφέψημα!

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ: http://bagatzounis.com/web/download/flyer_rigani.pdf

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: