“Μαγειρεύουμε με τα παιδιά„

Εκτός από ένα επικίνδυνο τοπίο με πολλά «όπλα» και αιχμηρά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον παιδιών και γονέων, η κουζίνα μπορεί να αποτελέσει και μία πηγή οικογενειακού παιχνιδιού!
Έχει φτάσει το Σαββατοκύριακο, ή απλά είναι ένα ακόμα απόγευμα με βροχή στην Κοζάνη, και θέλετε να οργανώσετε το πλάνο δραστηριοτήτων όλης της οικογένειας. Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία αυτές τις δύο μέρες για να παίξουν, να ασχοληθούν με πιο ευχάριστες δραστηριότητες και φυσικά να περάσουν περισσότερες ώρες με τους γονείς.
Ελάτε λοιπόν να μπούμε μέσα στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά!
Για λίγες ώρες η κουζίνα θα γίνει το βασίλειό τους, θα προσθέσουν τα υλικά, θα πιάσουν κουτάλες, θα ανακατέψουν μίγματα, θα ζυμώσουν, θα πασαλειφθούν, θα ψήσουν. Θα περιμένουν με λαχτάρα, κοιτώντας την πόρτα του φούρνου και οι μυρωδιές θα γαργαλάνε τη μύτη τους. Στο τέλος τα μάτια τους θα λάμψουν μπροστά στη λαχταριστή δημιουργία τους, καθώς θα βγαίνει από το φούρνο και θα είναι ανυπόμονα να δοκιμάσουν αυτό που τα ίδια έφτιαξαν.
Μέσα από τη μαγειρική θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολλά και να εκτιμήσουν τον κόπο που χρειάζεται να φτιαχτεί κάτι από την αρχή. Θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους και θα ανυπομονούν για την επόμενη μαγειρική συνεδρία. Από πλευράς σας, οπλιστείτε με υπομονή και κέφι, συμμετέχετέ στον χαμό για να το ευχαριστηθείτε όσο μπορείτε και έχετε αναμμένο τον θερμοσίφωνα…

Περισσότερες λεπτομέρειες για καλύτερη οργάνωση δείτε εδώ:
http://www.vitam.gr/article/detail/1260774/mageirevoume-me-ta-paidia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: